Repatriëring

Dutch Air Ambulance B.V. is een samenwerkingsverband tussen Dutch Medical Group en medisch specialisten met ruime ervaring op het gebied van luchtvaartgeneeskunde.

De missie van Dutch Air Ambulance is repatriëren op een medisch verantwoorde wijze waarbij de hoogste kwaliteitsstandaarden worden gehanteerd die de luchtvaartgeneeskunde kent tegen verantwoorde tarieven. Lichamelijke en soms ook geestelijke beperkingen vragen om complexe logistieke aanpassingen in het normale vliegverkeer. Commerciële luchtvaartmaatschappijen kunnen die service niet altijd bieden. Door het werken met vaste teams, moderne medische apparatuur en moderne vliegtuigen reduceren wij de risico’s die aan luchtvaartgeneeskundig transport kleven. Onze vliegtuigen zijn uitgerust met alle medische apparatuur op basis van IC standaard. Daarnaast kan op verzoek ieder medisch specialisme verzorgd worden om de patiënt optimaal te begeleiden. Voorbeelden hiervan zijn cardiologie, anesthesie en neonatologie, waarbij de vlucht door een cardioloog, anesthesist, intensivist, neonatoloog of kinderarts wordt begeleid.

Als u een goede reis- en/of ziektekostenverzekering heeft kunnen de kosten van de repatriëring worden vergoed. Neemt u hierover altijd vooraf contact op met uw verzekering of alarmcentrale. Natuurlijk kunt u ook een particuliere opdracht geven. Onze tarieven zijn internationaal concurrerend.